| |
Fondue
Wat is er leuker dan met familie, vrienden of kennissen 's avonds te genieten
van een heerlijke fondue? De extra sfeer die de fondue met zich meebrengt maakt
het zo populair.
Slagerij Hetterschijt kan u adviseren met het 'op maat' kiezen van uw
fondueschotel!
Geschikte vleessoorten voor de fondue:
Varken:
hamlapjes, varkenshaasje, fricandeau, varkensoester, schnitzel, gehakt, lever
Rund:
biefstuk, bieflapjes, rosbief, ossenhaas, tartaar, gehakt
Lam:
lamslapjes van de bout, gehakt
Kip, kalkoen:
filet.
Lekker te combineren met:
stukjes paprika, uien, geblancheerde champignons, diverse soorten sla en
rauwkost, stokbrood en kruidenboter, gepofte aardappels, sausjes.
Algemene bereidingstips voor fondue en gourmet:
Zet het apparaat op een stevige en vlakke ondergrond
Pas op met vlugge kinderhandjes
Bak niet te veel vlees ineens, want daardoor koelt de olie (of boter) te
veel af
Gebruik niet te veel boter; wacht tot de boter heet is en het schuim is
weggetrokken
De olie is heet genoeg als een stukje brood gaat bruisen
Bak de sausjes niet mee
Gebruik voor onbereid vlees een aparte schaal met een aparte vork
Kook de lever en/of gehaktballetjes eventjes om spetteren te voorkomen
Bak varkensvlees, kip en kalkoen altijd helemaal gaar.
|